Ontdek de beste matte verf bij Den Ouden Wonen & Projecten

Krijtverf of matte verf kopen in de regio Mijdrecht, Wilnis en Uithoorn

Op zoek naar een minerale verf die mat en poederachtig is? Hiermee zet een je karakteristieke kleur op je muur. Dankzij de zeer matte uitstraling past deze verf goed in trendy interieurs. De verf wordt op ambachtelijke wijze gemaakt. Kom gerust eens kijken bij Den Ouden Wonen & Projecten in de regio Mijdrecht, Wilnis en Uithoorn.

Krijtverf op traditionele wijze aanbrengen

Kies je voor krijtverf, dan kies je voor verf die met liefde en op traditionele wijze wordt gemaakt.

In het atelier wordt nog op ambachtelijke wijze gewerkt. Alle verven starten met een aangeleverde basis waar het recept van veel verschillende pigmenten zelf persoonlijk aan toevoegt.

Elke pot verf gaat door de handen, elk etiket wordt eigenhandig geplakt!

Verschil krijtverf en kalkverf

Krijtverf is een verf op waterbasis met een egale én zeer matte en poederachtige, fluwelen uitstraling.

De verf is eenvoudig aan te brengen met een roller of kwast en ook zeer geschikt voor decoratieve doeleinden zoals het schilderen van meubels en accessoires.

Kalkverf daarentegen is een terminale verf en moet op een speciale manier worden aangebracht. De uitstraling is ook mat en poederachtig, maar niet egaal. De manier waarop de verf wordt aangebracht bepaald uiteindelijk de variëteit in kleurschakeringen.

Kalkverf heeft als nadeel dat het minder sterk is dan krijtverf.

Krijtverf aanbrengen

Krijtverf is een zeer praktische muurverf: het geeft niet af en is makkelijk schoon te maken. Ook het aanbrengen is eenvoudig. Krijtverf is aan te passen op verschillende soorten ondergronden. Een laag grondverf is meestal niet nodig, tenzij de verf wordt aangebracht op een zeer poreus oppervlak.

Kleuradvies of meer informatie? Kom langs bij Den Ouden Wonen & Projecten in Mijdrecht.

Lookbook

Inspiratie nodig?

Neem een kijkje in ons lookbook