Ontdek het grote assortiment aan verf en behang bij Den Ouden Wonen & Projecten

Verf en behang bij Den Ouden Wonen & Projecten in Mijdrecht, Wilnis en Uithoorn

Wandbekleding heeft een grote invloed op de sfeer in een ruimte. Door de enorme hoeveelheid aan designs en kleuren zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Zo is er altijd iets wat past bij jouw smaak. Voor (kleur)advies en vakmanschap over verf en behang als wandbekleding bij jou thuis ben je bij Den Ouden Wonen & Projecten in Mijdrecht, Wilnis en Uithoorn aan het juiste adres. 

Krijtverf

Voor een karakteristieke kleur op je muur heb je een minerale verf nodig die mat en poederachtig is. Krijtverf wordt gemaakt op waterbasis met een egale en matte, poederachtige en fluwelen uitstraling. Door deze matte uitstraling is deze verf perfect voor een trendy interieur. Krijtverf kan gemakkelijk aangebracht worden met een roller of kwast en is aan te passen op verschillende ondergronden. Vaak is een laag grondverf niet eens nodig, alleen op poreuze oppervlakken. Krijtverf geeft niet af en is eenvoudig om schoon te maken. Daarnaast is de verf ook geschikt voor het schilderen van meubels of accessoires.

Verschil krijtverf en kalkverf

De uitstraling van krijtverf en kalkverf is allebei mat en poederachtig maar kalkverf is niet egaal. In tegenstelling tot krijtverf, is kalkverf een terminale verf. Deze verf breng je op een aparte manier aan en daardoor is er variatie in kleurschakeringen. Daarnaast is kalkverf ook minder sterk dan krijtverf. 

Een pot vol liefde

Een pot krijtverf wordt op een ambachtelijke, traditionele manier gemaakt met heel veel liefde. In het atelier start de verf met een basis die is aangeleverd. Aan deze basis wordt persoonlijk een recept met veel diverse pigmenten aan toegevoegd. Iedere pot krijtverf gaat door de handen en alle etiketten worden met de hand geplakt. Wil je meer informatie? Kom langs bij Den Ouden Wonen & Projecten in Mijdrecht, Wilnis en Uithoorn.

Verschillende soorten behang

Bij Den Ouden Wonen & Projecten zijn verschillende soorten behang verkrijgbaar. Het is goed om te weten dat je met papierbehang de behangstroken in lijmt en bij vliesbehang en Smartpaper wordt de lijm op de muur gesmeerd. Ben je nog onervaren met behang? Dan is vliesbehang een geschikte keuze. Een voordeel van vliesbehang is dat het niet uitzet of krimpt wanneer het nat wordt. Laat je het toch liever over aan experts? Wij kunnen het behang voor jou monteren of kennen de juiste vakmensen die dit voor jou kunnen doen. 

Glasvezelbehang (glasweefsel, glasvlies en renovlies) is te verkrijgen in verschillende structuren en net als vliesbehang eenvoudig te verwerken. Het verbergt zowel kleine als grote oneffenheden en is bestendig tegen vocht. Wanneer je het behang zat bent, is deze altijd overschilderbaar. Dit is bij andere behangen niet zo, test het daar altijd eerst even uit. 

Een behangsoort waarvan de toplaag bestaat uit vinyl heet vinylbehang. Dit behang is sterker dan papierbehang en gemakkelijker om schoon te maken.

Bij Den Ouden Wonen & Projecten vertellen we je graag meer over de verschillende behangen. 

Zelf behang verwijderen

Uitgekeken op je muur en is het tijd voor nieuw behang? Hiervoor is het belangrijk om eerst het oude behang van de muur te verwijderen. Volg hiervoor het onderstaande stappenplan:

Stap 1:  De afdekplaatjes van alle stopcontacten moeten van de muur worden gehaald.

Stap 2: Ga met een stoomapparaat of gewoon met een emmer lauwwarm water en een doek aan de slag. Stukjes die achterblijven kunnen verwijderd worden met een natgemaakte spons en een afsteekmes.  

Stap 3: Werk bij het behangen altijd van boven naar beneden.​​​​​​​

Stap 4: Als smartpaper behang op de juiste manier verlijmd is, is dit droog en gemakkelijk met de hand om los te trekken van de muur. Hiermee blijft de ondergrond onbeschadigd en kan er eenvoudig nieuw behang worden aangebracht

Lookbook

Inspiratie nodig?

Neem een kijkje in ons lookbook