Den Ouden adviseert en realiseert als het gaat om onderhoud van jouw vloer

Is dagelijks je vloer schoonmaken met zeep goed voor je vloer? Welke onderhoudsmiddelen heb je nodig? Wij adviseren je graag!

Schoonmaak houten vloer

Dagelijks schoonmaken met water en zeep is niet mogelijk. Wij adviseren om maximaal 1 x per twee á vier weken met water en RMC Soap schoon te maken en op de overige dagen droge reiniging (stofzuigen, Swiffer, microvezeldoek, e.d.).

Gebruik niet meer dan de voorgeschreven dosering/frequentie. Minder of geen zeep kan altijd, aangezien de RMC Soap louter en alleen om te reinigen is. Wordt er te veel zeep gebruikt dan wordt er een zachte laag aangebracht op het oppervlak, waar steeds weer vuil kan worden ingelopen. De RMC Soap biedt geen enkele bescherming of voeding aan de olielaag.

Wij adviseren geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Vermijd ook het gebruik van andere chemicaliën, zoals chloor, terpentine e.d.! Als dit soort stoffen in aanraking komt met het behandelde oppervlak, dan zullen er zeer moeilijk verwijderbare vlekken ontstaan.

Vraag voor meer informatie over het juiste product onze medewerkers om advies.


Maak een afspraak

Vlekken, onderhoud & renovatie

VLEKKEN
Ook hardnekkige vlekken, vet vlekken en kalkplekken kunnen worden schoongemaakt met Rubio Monocoat. Zwarte/looizuurvlekken (een chemische reactie in het hout) die vaak ontstaan bij een combinatie van vocht en metaal, kunnen ook worden behandeld. De behandeling kan worden herhaald totdat het gewenste resultaat is bereikt.

ONDERHOUD
Een onderhoudsbeurt wordt telkens toegepast wanneer het uiterlijk en de bescherming van de vloer grondig opgefrist dient te worden. Dit kan ook plaatselijk gebeuren op plekken die intensiever worden gebruikt.

RENOVATIE
Bij voorkeur kunt u het beste een renovatie door onze professionals laten uitvoeren. Voor een vrijblijvend advies en het maken van een afspraak kunt u terecht bij onze medewerkers.

Opfrisbeurt houten vloer

Ziet de vloer er na verloop van tijd op sommige plekken ‘schraal’ uit, of is deze met alleen Natuurzeep en Olie Conditioner niet meer helemaal schoon te krijgen? Geef de vloer dan een opknapbeurt met Intensiefreiniger en Onderhoudsolie. Dit mag ook plaatselijk uitgevoerd worden, bijvoorbeeld bij een inloop of in de keuken. Bij een goed onderhouden vloer is een volledige opknapbeurt hooguit één keer per jaar nodig.

WOCA Intensiefreiniger wordt gebruikt voor de grondige reiniging en heeft een sterk ontvettende werking. Beschermende olielagen worden niet aangetast.

Onderhoudsolie maakt de vloer extra slijtvast in de bovenste poriënlaag. Tegelijkertijd krijgt het hout een optimale finish, die de nerfstructuur en kleurnuances van het hout mooi laat uitkomen. De onderhoudsolie kan handmatig met een sproeiflacon of machinaal met een boen-/poliermachine worden aangebracht.

Preventief onderhoudsadvies PVC en VINYL

Een preventieve maatregel ter voorkoming van aanhechting van vuil en vocht, is het plaatsen van een hoogwaardige schoonloopmat met de juiste afmetingen en het meerdere keren per week stofwissen. Het is eveneens raadzaam om schuivende onderdelen, zoals tafels en stoelen, te voorzien van speciale glijders die krassen op de vloer tegengaan. Mocht het door omstandigheden toch nodig zijn de vloer te herstellen, raadpleeg dan onze medewerkers voor meer informatie.Maak een afspraak

Dagelijks onderhoud PVC

Afhankelijk van de vervuilingsgraad moet de vloer meerdere keren per week worden onderhouden. Stof en losse vervuiling zullen met een stofzuiger of stofwisser verwijderd moeten worden. Gebruik voor het dagelijks onderhoud de neutrale reiniger RZ Cleaner. Desgewenst kan er worden gekozen voor RZ Care. Deze reiniger laat een wateroplosbare zijdematte filmlaag achter. Gebruik van andere reinigings- en onderhoudsmiddelen kan een negatieve invloed hebben op de vloer. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit en het voetverkeer, is het advies om de vloer te beschermen.

Hardnekkige vlekken en schopstrepen, die niet door het dagelijks onderhoud worden verwijderd, kunnen met behulp van RZ Vlekverwijderaar worden behandeld. Vlekken zo snel mogelijk verwijderen, zodat de toplaag niet wordt aangetast.

Periodiek onderhoud PVC

Door de belasting en de bijbehorende vervuilingsgraad zal de vloer na verloop van tijd een grondige reiniging nodig hebben. Hardnekkige vervuilingen en oude onderhoudslagen, die de optische waarde van de vloer aantasten, worden door een basisreiniging verwijderd. Gebruik hiervoor RZ Basisreiniger. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit en het voetverkeer, is het advies om de vloer vervolgens direct te beschermen. Gebruik hiervoor RZ Protect Zijdemat. Voor specifieke vragen kunnen onze medewerkers u meer informatie geven.


Neem contact op met Den Ouden Wonen

De grote merken van Den Ouden Wonen

Bij Den Ouden Wonen verkopen we onder meer de volgende merken:

Luxaflex®
Vadain
Desso
Parade
Bonaparte
De Ploeg
Artelux
Kendix
A House of Happiness
Holland Haag
Moduleo
Forbo