Den Ouden adviseert en realiseert als het gaat om onderhoud van jouw raamdecoratie

Hoe onderhoud ik mijn rolgordijn? Wat kan ik doen bij vlekken? Wij adviseren je graag!

Reinigingsinstructies rolgordijn Luxaflex®

Het doek van uw Luxaflex® Rolgordijn is voorzien van een beschermende anti-statische laag. Vuil en stof hebben minder vat op rolgordijndoek dan op normaal textiel. Vlekken dienen evenwel snel behandeld te worden.

LET OP! Gemetalliseerde stoffen en rolgordijnen uit de Expressions Collectie mogen niet met water in aanraking komen omdat hierdoor het doek aangetast kan worden.

Bij lichte en/of plaatselijke vervuiling:
Alle stoffen, met uitzondering van de gemetalliseerde stoffen en Expressions, kunnen met een schone, lichte, vochtige en zachte doek of spons worden afgenomen. Aan het lauwe schoonmaakwater kunt u eventueel een niet-synthetisch wasmiddel toevoegen. Niet hard boenen of wrijvenom te voorkomen dat de beschermlaag beschadigt! Gemetalliseerde stoffen en Expressions doeken uitsluitend droog reinigen.


Neem contact op met Den Ouden Wonen voor meer informatie

Onderhoud bij zware vervuiling rolgordijn

Zwaar vervuild rolgordijndoek is minder eenvoudig te reinigen. Volledige onderdompeling van het rolgordijn in water is niet mogelijk. De stof is door verlijming aan de stalen rolbuis bevestigd en daarom niet separaat afneembaar. Door contact met water kan de stof van de buis loslaten en bestaat er verder kans op roest. Alleen de stof (dus niet de buis) onderdompelen voor totale reiniging is uitsluitend mogelijk bij niet-gemetalliseerde polyester stoffen zonder schulp of plaknaad (raadpleeg hiervoor onze medewerkers). Bij katoen en linnen bestaat tevens een verhoogde kans op krimp.

Uiteraard kunt u altijd overwegen uw Luxaflex® Rolgordijn in handen te geven van een professioneel reinigingsbedrijf.Maak een afspraak

De grote merken van Den Ouden Wonen

Bij Den Ouden Wonen verkopen we onder meer de volgende merken:

Luxaflex®
Vadain
Desso
Parade
Bonaparte
De Ploeg
Artelux
Kendix
A House of Happiness
Holland Haag
Moduleo
Forbo