Blog

Vinyl en PVC vloeren: welke is geschikt voor jouw huis?

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor je huis, dan heb je vast al ontdekt dat er veel verschillende soorten vloeren zijn om uit te kiezen. Twee populaire opties zijn vinyl en PVC vloeren. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee? En welke vloer is het meest geschikt voor jouw huis? In deze blog gaan we dieper in op de verschillen en kijken we naar de voor- en nadelen van elk type. Aan het einde van deze blog heb je alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken voor jouw huis en levensstijl!

Wat is PVC?
Allereerst vertellen we je meer over PVC, aan de hand van een aantal factoren zoals de stijl, prijs en onderhoud. PVC staat voor Polyvinylchloride en is een kunststof die veel wordt gebruikt voor vloerbekleding. Het is een relatief nieuw type vloer dat steeds populairder wordt vanwege de vele voordelen die het biedt. Hier volgen een aantal eigenschappen van PVC vloeren:

Stijl: van hout- of steenlook tot felle kleuren of abstracte patronen.
Prijs: in verschillende prijsklassen, afhankelijk van de kwaliteit en het merk. Over het algemeen zijn PVC vloeren duurder dan vinyl vloeren, maar de duurzaamheid en vochtbestendigheid maken dit verschil in prijs vaak meer dan goed.
Onderhoud: eenvoudig te onderhouden en kunnen worden schoongemaakt met een vochtige doek en mild reinigingsmiddel. Ze zijn bestand tegen krassen en deukjes en hebben vaak een lange levensduur.

Wat is Vinyl?
Dan gaan we het nu hebben over de eigenschappen van een vinyl vloer. Deze vloeren zijn gemaakt van meerdere lagen synthetische materialen, wat de vloeren waterbestendig maakt. Het is een synthetisch materiaal dat vaak wordt gebruikt als alternatief voor natuurlijke materialen zoals hout of steen. Verdere eigenschappen zijn:

Stijl: een zachte, veerkrachtige textuur en zijn verkrijgbaar in verschillende patronen, kleuren en stijlen, waaronder de imitatie van hout, steen of tegels.
Prijs: vaak goedkoper dan andere soorten vloeren, zoals hout of tegels, en zijn eenvoudig te installeren.
Onderhoud: over het algemeen vrij eenvoudig, omdat de vloeren bestand zijn tegen vlekken, krassen en slijtage. Vinyl vloeren hebben echter niet altijd de langste levensduur in vergelijking met andere soorten vloeren en kunnen na verloop van tijd vervagen of beschadigd raken.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je de vloer kiezen die het meest geschikt is voor jouw situatie. Wil je meer weten over beide typen vloeren of wil je hulp bij het maken van een keuze? Kom langs bij Den Ouden Wonen & Projecten in Mijdrecht en we kijken graag met je mee!

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.